http://mysmoa.blogg.se/ är det som gäller numera! ♥

31 januari 2010

Modecollage


klicka på bilden för att förstora den
Igår och idag har jag pysslat lite med detta modecollage. Jag har gjort det i Powerpoint. I alla fall. Jag tycker kläderna är mycket fina, skulle själv kunna tänka mej allt. Jeansskjortan är likadan som den jag har, fast denna är ljusare. Den och det tajta linnet är från Gina tricot. Det "lösa" linnet och T-shirten är från Monki. Armbanden, hooden och jeanstightsen är från Cubus! /Moa

30 januari 2010

Jag saknar sommaren!

Ååh, vad jag saknar sommaren.
16/7 var lyckodag. Jag köpte kameran och visste inte vad det skulle betyda.
När jag kollar igenom gamla bilder fastnar jag ofta för bilder tagna den sextonde juli tvåtusennio. De är fina, soliga och så. Jag längtar så till våren & sommaren och få fota massa.
I alla fall, nu tänkte jag berätta om när jag köpte kameran.
Den 21 juli skulle vi till Sthlm på semester.
Den 14 juli sa jag till mamma&pappa: -jag funderar på att köpa systemkamera. De kanske tänkte om några månader. Jag hade andra tankar. -Innan vi åker till Stockholm.
Haha. Jag kollade på nätet och mina pengar på sparkontot. Hade vad som behövdes och lyckan var på topp :-)
Den 16 juli köpte jag min lille Nikon D60. Har inte ångrat det en sekund. Jag är så nöjd.
/Mys Moa

Massa bilder!

Hej igen! Det var ett tag sen jag bloggade, men nu är jag tillbaka. Igår var vi som sagt lediga från skolan, så på förmiddagen fotade jag lite. Sen efter lunch åkte hela familjen till Växjö, där vi badade på Aqua Mera. Det var riktigt riktigt kul! Idag är det bitande kallt ute, runt femton minus. Jag har fotat lite idag med men nu är jag inne i värmen istället,...:-)
Eftersom vinterlandskap är det enda man fotar utomhus vid denna tiden får jag tråka ut er med ett par vinterbilder till.
Nu ska jag kolla lite till här på nätet och så. Kanske tar jag en sväng till Julia i eftermiddag och åker pulka om temperaturen blir lite mildare. Ha en bra lördag! /Moa

27 januari 2010

100127

Lägesrapport tjugosjunde januari tvåtusentio.
Imorgon ska vi ha friluftsdag. Jag & några till ska till Hestra och åka slalom. Jag är så taggad! Det kommer bli kanon :-)
På fredag är det studiedag dessutom, så man kan nästan säga att jag har helg nu.
Aja... ha det bra alla. Om jag orkar ikväll gör jag ett inlägg som publiceras imorgon, för då orkar jag antagligen inte sitta vid datorn...:-)
/Moa

26 januari 2010

♥...FotoFotoFotoFoto...♥

En halv bild visar jag er idag. Redigerad i Photoscape (mitt nya favvoprogram) ;-) Tagen i lördags...... inte så intressant men men!

Semla

Kolla vilken smarrig semla! Har ni ätit årets första semla än? Jag åt en i fredags, en i lördags och en i söndags, hehe... ;-) Och så åt jag en förra lördagen! Mums... /Moa

24 januari 2010

Fotosession med Stina

Jag vet att ni säkert har sett massa såna här bilder innan, men nu plågar jag er med ännu fler! Haha. Men det är väl bättre med ett sånt här inlägg än inget alls? :D I alla fall, det är inte samma bilder på Stina som jag har visat förut för dessa tog jag igår, fast de liknar de jag visat förut...
klicka på bilden för att förstora den!
Okej, ska jag berätta hur detta gick till?
Jo, jag tvingade ut Stina, hon ville såklart gå in igen men det fick hon inte för mej. Då stod hon vid den ena ingången, men där var det ingen sol så jag tig med henne till
den andra ingången där solen sken. Så tog jag några kort på henne. Eller några & några, kanske fyrtio stycken ;-) /Moa

23 januari 2010

Snöigt och soligt

Hej! Idag visar jag några foton som jag tog i förmiddags!
ser att det blev lite sne horisont, men men...
snödriva! istappar! vacker vy!
superfin taggtråd med lite snö
Ibland blir snön väldigt blå men idag gav solen ett milt ljus så det blev sådär mysigt gult istället. Me like ;-)
Ikväll blir det Robinson!
/Moa

22 januari 2010

Fredagsmys...♥

Idag är det ju fredag vilket betyder mys. Ååh, vad det ska bli skönt att sätta sig i soffan med en skål godis och äta det till Let´s dance.
Jag fotade de här bilderna innan på smarrigt godis shoppat på Hemmakväll! Mumma ;) I alla fall, jag använde såklart min Nikon D60 18-55 mm zoom och mina
3 närbildsfilter, +4, +2, +1.
Jag tycker de blev bra fotona!
Mys på nu :)
/Moa

21 januari 2010

Gulashsoppa

Ett soligt collage jag gjorde nyss!
Idag ska vi äta gulashsoppa. Jag minns inte att jag har ätit det nån gång så det blir spännande! Vad ska ni göra nu då?
Kram Moa

Grattis Annie!

Exakt nu, för fjorton år sedan föddes en liten plutt i Eksjö (antar jag?)... Hennes namn blev Annie och hon är nu en stor och förståndig flicka. Nu vill jag utbringa ett gigantiskt ♥GRATTIS♥ från mej

20 januari 2010

Let it snow

Tycker ni det har snöat klart nu? Det tycker nog jag, nu ser jag mot ljusare tider, längtar såå till sommaren och våren. Fast vi har ju haft en bra vinter också, så man känner ju inte ångest över att man måste få snö! Hehe...:-) Här kommer en vinterbild. Redgerad av mej och tagen av mamma i Hestra.
Nästa vecka, på torsdagen har vi friluftsdag och då kan man åka till Hestra och åka slalom. Jag ska välja det och det kommer bli såå kul ;-)
Ne, nu ska jag kolla på fotboll, Oman-Sverige och sen äta.
Ha det toppen alla!
Kram /Moa

19 januari 2010

Blomma - före & efter redigering!

Jag frågade ju om ni ville se en blomma, före & efter. Ingen har svarat men jag är ju så snäll så jag bjuder på den ändå, har ändå inget att blogga om! Hehe ;)
före:
efter:
Jag har redigerat i Photoscape. Jag har beskurit, lagt på en antik nyans och ändrat lite färger i allmänhet!
Vad rekommenderar ni, före eller -efter bilden? /Moa

18 januari 2010

Liten gubbe!

Kolla vilken fin bild jag hittade! Jag tog den i augusti. Det var så mysigt att ta med en "kartong" jordgubbar ut och sedan fota de på en sten. Så vackert, varmt ljus var det då oxå!
Jag har nu hittat ett nytt redigeringsprogram, som heter Photoscape, det är bara att ladda ner och sedan köra! Helt gratis ;-)
Nu ska jag kolla lite till här på nätet, kanske redigera lite fler bilder, jag fixade till en annan bild innan (en blomma) och om ni vill att jag ska lägga upp den här får ni kommentera. Jag kan visa både före och efter -bilder om så önskas! Massa kramar till mina underbara besökare!
/Moa ♥
Här kommer ett litet modecollage jag har fixat ihop! När jag var i stan i lördags såg jag jeansskjortan på Lindex och den va mycket cool. Solbrillorna skulle jag inte heller tacka nej till :-) Detta inlägg är tidsinställd så just nu är jag i skolan.
Ha det bra alla /Moa

17 januari 2010

Mys Moa tipsar: Gör din egen tee

Som jag skrev innan har jag gjort en egen tee (T-shirt) idag. Om ni inte har nåt att göra, är sugna på nya kläder men inte har pengar så tycker jag ni helt gratis kan tillverka en sån här snygg t-shirt. Om ni har nån tröja att klippa till såklart. Jag tog pappas, en herr T-shirt i storlek Large och fixade till ;-) Först klippte jag av ärmarna så de inte blev så stora. Sen klippte jag av längden lite, så det blev lite slitet och inte så lång. Sen klippte jag av halsringningen såman slapp den där 'mudden' som kliar.
Sen bestämde jag mej för att måla lite med textilpenna. Jag skrev bara 'Don´t worry be happy' med stora bokstäver, gjorde en stor glad smajlis och en sur gubbe som jag gjorde ett kryss över. Sen ska jag stryka den också så det håller.... ;-)
Om jag har denna i skolan nån gång, undra hur många som kommer börja sjunga på sången 'don´t worry be happy' då... :-)
Hehe.
Nu ska jag göra ett modecollage.
Jag har väldigt mycket kläder omkring mej just u, så ni får stå ut med det ett tag, snart kanske jag är insnöad på inredning.
/Moa

Sunday

Idag är det söndag ju! Innan har jag inte gillat söndagar, men nu gör jag det! Man kan bara mysa och göra slappa grejer. Idag har jag klippt sönder en av pappas vanliga T-shirts till en personlig tee ;-) Jag tänkte göra ett fototryck men det hände nåt med skrivaren så det blev röda streck på den... Så istället målade jag lite med en textilpenna. Jag har fotat så bilder kommer!! Men kanske inte idag, förhoppningsvis men vi får se om jag orkar. Just nu sitter jag med en lap-top i knäet, har precis ätit upp lite godis (och mjölk, haha xD) och kollar på reprisen av Robinson. Jag kollade igår med, men jag slog på teven och då var det vad som visades. Ha nu en bra söndag, vad ska ni göra? Kram Moa Ps. nu har jag haft 200 besökare, inte så mkt kan tyckas men för mej räcker det! Så kul att ni besöker mej, fortsätt med det så blir jag glad. Och lämna gärna en kommentar! ;-) ds.

16 januari 2010

Shoppat.

Idag var jag och mamma i Vetlanda och kollade lite i affärer. På Ginatricot köpte jag denna snygga jeansskjorta för endast 199:- I de andra affärerna kostar de runt 3-5oo kronor så jag tycker detta var ett kap!
Såhär ser den ut!
Det blev även en svart vanlig kofta i lite längre modell, har letat LÄNGE och äntligen hittade jag en av märket Only på Vero moda.
Och ett blått linne att ha på gympan på Team sportia.
Jaa, detta blev ett modeinlägg, man måste ju variera sej lite ;-)
Men det är så här att just nu sitter jag med en dator pappa har lånat från sitt jobb, för vi har inget internet och ingen telefon, har varit så ett par ggr under julen och det är så nu igen ;-(
Så jag kanske inte bloggar så flitigt direkt, men vi får se...
Ha det bra och kom ihåg att ni när som helst får önska ett inlägg!
Massor av kramar från Moa

15 januari 2010

Bloggtips

Såhär på fredagen tänkte jag tipsa om Bralliz superhärliga blogg med inredning, foto och lite smått&gott! Vill ni ha mer bloggtips? Säg till ;-)

13 januari 2010

Önskeinlägg

Fina Julia (tyvärr utan blogg) önskade att jag skulle visa mer av mina (fina) bilder och tipsa lite, hehe, jag är inte så bra på sånt...! Här kommer några och det kommer fler eftersom...(andra dagar)
Världens enklaste sak, ett vintrigt träd mot en blå himmel!
Frost, denna bilden blev mjuk&mysig tycker jag! Frost!
Jag gillar de här fotona när solen skiner och det snöar lite mysigt, häftigt att få denna kombon, sol och snö! Dessutom har solen blivit gigantisk :)
Alla de här korten är oredigerade!
Korten är tagna utomhus (såklart) med auto,fotar fortfarande auto (ghaa, måste lära mej manullt nu) på ratten brukar jag ha 'ej blixt' (vet inte vad det heter, hjälp?)
Mer såna här inlägg kommer :)
Önskar ni nåt mer? Gör ni det så nappar jag direkt (om det är nåt seriöst & kul såklart) och skriver ett sånt inlägg! Ni kanske vill att jag ska blogga mer, eller ha frågestund eller nåt helt annat! Skriv, skriv, skriv!
Massa kramar /Moa

12 januari 2010

Mysiga & varma bilder

Hej! Idag bjuder jag på fyra varma eldbilder... Alla utom det på tomteblosset (som är från julafton) är från nyår...
pappa har gjort en eldkorg
Nu ska jag titta lite till på nätet, sen kanske bada (badkar), plugga (ne, det hoppar vi) och kolla teve. Imorgon har jag sovmorgon, börjar 09.35!!
Ha det superbra alla /Moa

11 januari 2010

Kom inte på nån rubrik!

Julia ville att jag skulle skriva mer inlägg, hehe, så här kommer ett. Idag har jag varit i skolan, första gången efter lovet. Det va kul att träffa alla kompisar igen! Men nu har jag en fråga, vad vill ni att jag ska skriva om? Ni måste svara, haha! /Moa

10 januari 2010

Min fina kisse!

denna bilden är redigerad på picnik, har förstärkt färgerna, nu ser det ut som solen skiner på Stina, fast egentligen var det mulet & grått när bilden togs!

Detta är lilla Stina, vår katt. Vi har en (hmm, 2?) katt(er) till, fast Stina är sötast, lurvig & så! Kram på er alla, ha en bra söndag /Mys Moa

9 januari 2010

En färgglad blandning...

...av färgpennor! De här pennorna har jag på mitt skrivbord :)
Vad tycker ni om bilderna? Lämna gärna en kommentar eller klicka på bedömningen (toppen eller bra)! Det var meningen att jag skulle ha två alternativ till (kunde varit bättre och dåligt) men det gick visst inte :S Kram alla söta /Moa

8 januari 2010

Hejhopp!

Hejsan alla ;) Jag har inte kunnat blogga för vi har inte haft någon telefon/bredband och jag har ingen lap-top! Och igår kväll hade vi ingen ström heller, då spelade jag &mamma&pappa monopol. I alla fall, igår var jag hemma och i förgår var jag i Hestra och åkte slalom, det va mycket kul!! Annars har det inte hänt mycket, detta är sista dagen på jullovet och jag gråter floder... Vad har ni gjort annars då på lovet? /Mys Moa!

5 januari 2010

Kissemiss & vintermys :)

På jullovet har jag tagit MASSVIS av kort, det har varit skojj! Här kommer några av de:
Min kissemiss Stina!
Sötpluttan! Vackert, vackert!
Mamma åker spark ;)
Idag har jag varit ute lite (åkt skidor), och satt in massa kort i fotoalbum. Så har jag ätit bullar! Det ska jag göra nu med, sen ska jag göra en reflexskärm!
Kram på folket /Moa